Centrale termice
O centrală termică este o instalație pentru producerea căldurii, care apoi se distribuie printr-un agent termic fluid (apă, abur, aer cald). O centrală termică este prevăzută cu una sau mai multe instalații de cazan, în focarul cărora se arde un combustibil.
Tipuri de centrale termice
O centrală termică poate fi:
– Un ansamblu de clădiri care conțin instalații de cazan, destinate să alimenteze cu căldură o platformă industrială sau un oraș.
– Dacă simultan se produce și curent electric, însă alimentarea cu căldură are o pondere mare, este vorba de o centrală electrică de termoficare.
– O clădire care conține instalații de cazan, destinate să alimenteze cu căldură un obiectiv. O cameră amenajată care conține instalații de cazan, destinate să alimenteze cu căldură o clădire sau o parte a ei (nivel sau scară).
– O instalație de cazan care alimentează cu căldură o clădire sau o parte a ei, caz în care de obicei este vorba de o centrală de pardoseală. O instalație de cazan care alimentează cu căldură o locuință individuală, caz în care de obicei este vorba de o centrală termică de perete.
Centrale termice
1. Centrala termică 1740 Kw, Grup Școlar Ind. Mecanică Fină, București.
2. Centrala termică 610 Kw, Școala Generală nr.26, București.
3. Centrala termică 200 Kw, Grădinița nr.188, București.
4. Centrala termică 1144 Kw, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București.
5. Centrala termică 760 Kw, Cămin A2, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București.
6. Centrala termică 600 Kw, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București.